Leo Vierelän    Verkkogalleria

 

 

Ajankohtaista

      
Harmonikkasivu Nuorisoibändejä Tanssibändejä Vieraskirja Linkkikumppanit

 

Gallerian Linkit

Etusivulle

Selailuohjeita

Taiteilijasta

Maisemia 1

Maisemia 2

Maisemia 3

 

 Rakennuksia1

 Rakennuksia2

 

Ihmisiä 1

Ihmisiä 2

Miniatyyrit

Sekalaisia

Naivistisia

Uusia töitä

Ajankohtaista


 

 

 

Tarina "Via dolorosa"- kuvan takaa

 

Tuolloin oli Uimaniemessä henkilöautot aika harvinaisia.  Aina milloin sellainen kylään tuli niin me poikaset yritimme kaikin tavoin päästä ’huilaamhan’. Uimaniemen tienhaara oli yleensä päätepysäkki josta lähdettiin paluumatkalle takaisin kylään. 
Niin tapahtui tuolloinkin.  Uimaniemessä oli silloin käymässä koneurakoitsija Kusti Hannula työntekijänsä Ahti Hietalan kanssa- josta myöhemmin tuli tätini Annikin mies.

Kaverinani silloin oli Mäntylän Eero, jonka kanssa jäimme siihen tienhaaraan ja auto jatkoi matkaa Unarin-Luusuaan päin.
Mekin päätimme Eeron kanssa että mennäänkin tällä kertaa siihen Saiho-ojan sillalle, jossa me pojat tykkäsimme silloin tällöin lorvailla varsinkin viikonloppuisin.
Nähtiin että se Kusti Hannulan auto olikin jäänyt siihen mäen alle jonne se oli ajettu pitkälti näkösuojaan. Olivat ilmeisesti siellä montuilla tutustumassa seuraavaan työmaahansa.
 Meidän toiveena tietenkin oli että jos ne palaavatkin takaisin Uimaniemeen niin saamme huilata kaksinkertaisen matkan.
Pitkän aikaa siinä lorvailimme ja heittelimme pikkukivillä ”leipiä”, kunnes sen mäen takaa alkoi vähitellen- ja salaperäisesti ilmestymään valkoinen risti.  Oli karmaisevan tuntuinen tunnelma, olihan siinä vieressämme hautausmaa!
Emme enää jääneet odottelemaan mitä muuta sieltä ilmestyy, vaan lähdimme hippulat vinkuen kohti kotikylää emmekä uskaltaneet vilkuilla taaksemme. Eikä mennytkään kauan kun olimme kotona!

Olen päätellyt että ilmeisesti nuo konemiehet palasivat tarkastuskohteeltaan juuri sopivasti että näkivät tuon ”Via dolorosan”- eli kahden hengen ristisaaton josta ottivat valokuvan, olihan tuollainen ennen näkemätön tilanne.

Joskus vuonna 2003 löydettiin Tätini miehen Ahtin jäämistöstä tuo valokuva ja silloin aloin minäkin muistaa tuon tapahtuman.  Saman muistaa myös Eero tänä päivänä jolle me nauretaan vieläkin.

Pyysin Ahtin tyttäriltä tuota pikkuista mustavalkoista valokuvaa lainaksi että saisin tehdä siitä piirtämällä luonnoksen. Kun sain sen valmiiksi niin minun oli pakko tehdä siitä ihan kunnon taulu öljyväreillä ja tuossa on tulos.

 

 

 

 

 


 

Tätä sivustoa on viimeksi päivitetty 23. syyskuuta 2015


 


shopify visitor statistics


 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Copyright 2003 www.leongalleria.net kaikki oikeudet pidätetään